Background full image - Duiktrips

Volgende duiken (onder voorbehoud)

Deze kalender is zeker niet volledig.

Wel is zeker dat in de loop van het duikjaar nog enkele (duik)activiteiten worden toegevoegd. Het is ook mogelijk dat duikstekken en data aangepast worden naargelang de weersomstandigheden, toelatingen en/of het brevet van ingeschreven duikers.  Daarom is het nuttig om onderstaande kalender regelmatig te checken.

 

Ma 1 april - Paasduik @ Put van Ekeren

Enkel Paaseitjes rapen in de tuin... Dat is al lang niet meer van deze tijd. M.a.w., avontuurlijk en onverschrokken als we zijn, duiken wij van ScubaLife dan ook het water in en gaan achter paaseieren in een heuse onderwaterjacht.  De duikstek zelf is een oude gekende waardoor de Paashaas zeker de weg vindt. Hij heeft dan ook beloofd om langs te komen en flink wat eitjes te droppen in het water. Aan jullie om die te vinden en op te duiken, zoveel als mogelijk. Vaneigens krijgt elke deelnemer achteraf een zak lekkers mee naar huis, maar hij of zij die het Gouden Ei opvist krijgt een extra cadeautje. Succes !

dd/mm - Training dive @ Dive4Life (D) O.V.

Dive4Life is een prachtige indoorlocatie in het Duitse plaatsje Siegburg. Duiken doe je in een twintig meter diep kunstmatig bassin, dat gevuld is met drie miljoen liter warm water. Alles is hier voorhanden, mogelijkheden genoeg. Je kan hier (leren) duiken, je skills bijschaven, materiaal laten herstellen, loungen, een hapje eten en zelfs overnachten. Onderwater vind je kunstmatige grotjes, ruïnes van Griekse en Eyptische tempels, antieke beelden en een stuk of wat andere objecten, waaronder een bloeddorstig uitziende haai. Leuk indoor centrum voor een dagje ontspannend duiken.

dd/mm - Sepiaduik @ ???

Duikstek nog te bepalen i.f.v. de aanwezigheid van de Sepia's

 

 

Zo 20 april - Testdag ScubaPro @ Put van Ekeren

Duiken in de Put van Ekeren en tegelijkertijd de nieuwste materialen van ScubaPro uittesten? Gratis ende voor niets. Heb je altijd al eens dat nieuwe jacket willen proberen, die baanbrekende duikcomputer, de meest geavanceerd ademautomaat of andere materialen van Scubapro? Of misschien de mensen achter Scubapro ontmoeten. Dat kan allemaal op deze testdagen georganiseerd door ScubaPro in samenwerking met OVOS en Scuba Service. Terplekke kunnen tijdens een hapje en een drankje ook koopjes gedaan worden waarbij Scuba Service nog een cadeau voorziet.

Zo 19 mei - Fun dive @ Carrière La Roche Fontaine

La Roche Fontaine, een oude marmergroeve, staat voor rood gekleurde rotsen, goed zicht, veel vis en tal van afgezonken objecten waaronder een sleepboot, een Porsche en zelfs een afgedankte Hawker Hunter van het Belgische leger. De groeve is opgebouwd uit verschillende niveaus die, gescheiden door loodrechte wanden, bezaaid zijn met oude werktuigen zoals een gondel, allerlei materiaal en de barak waar de arbeiders vroeger middagpauze hielden. Indrukwekkend is de enorme kraan die ver boven het wateroppervlak uitsteekt.  Bangelijk !

Zo 2 juni - Fun dive @ Carrière Dour

De carrière van Dour, een voormalige kalkgroeve, is een duikstek met heel wat afgezonken objecten. Je kan er helemaal rond en zodoende kom je onder andere schuilhokjes, buizen, een moto, een fiets, ... plus wat auto- en bootwrakjes tegen. Daarnaast wordt Dour gekenmerkt door z'n helder water en diverse fraaie biotopen. Langs de oevers duik je tussen takken en wortels van oude boomstronken, de ideale schuilplaats voor de vele grote snoeken die zich graag laten fotograferen. En dat de cafetaria enkel bier aanbiedt uit lokale en ambachtelijke brouwerijen is ook meegenomen.

Zo 16 juni - Fun dive @ Carrière de la Croisette / Vodecée

De carrière de la Croisette / Vodecée is een kleine fotogenieke steengroeve met loodrechte wanden waar vroeger rood marmer werd gedolven. Omdat er enkel mag gedoken worden op uitnodiging is het hier heerlijk zweven langs kraters en spelonken, omringd door trossels barbelen, extreem tamme karpers, vervaarlijk uitziende snoeken en de beruchte monster-meervallen. Te ontdekken zijn ook tal van afgezonken objecten, reliquien en achtergelaten werktuigen uit een grijs verleden. Een coole duikplaats en niet te missen uitstap.

Zo 30 juni - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Di 16 juli - PADI Vrouwenduikdag

De derde zaterdag van juli is het wereldwijd PADI Vrouwenduikdag of PADI Woman's Dive Day ter promotie van meer vrouwen in duikpak en ter ere van alle dames in da ScubaLife house. Hoewel er stilaan meer en meer balans komt, is het zo dat duiken, zelfs anno 2024, nog overwegend een mannensport blijkt te zijn en daarom organiseren wij ook dit jaar weer een leuke duikdag op een verrassende locatie die wij nog even voor ons houden. Man of vrouw, iedereen is uiteraard welkom. Lees, moet van de partij zijn.  En ja, vaneigens worden alle dames die dag extra in de watten gelegd en dat door zowel de heren als met een leuke attentie. 

Zo 28 juli - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 11 augustus - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 25 augustus - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 08 september - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Vr 20 september - Night dive @ Carrière La Roche Fontaine

La Roche Fontaine, een oude marmergroeve, staat voor rood gekleurde rotsen, goed zicht, veel vis en tal van afgezonken objecten waaronder een sleepboot, een Porsche en zelfs een afgedankte Hawker Hunter van het Belgische leger. De groeve is opgebouwd uit verschillende niveaus die, gescheiden door loodrechte wanden, bezaaid zijn met oude werktuigen zoals een gondel, allerlei materiaal en de barak waar de arbeiders vroeger middagpauze hielden. Indrukwekkend is de enorme kraan die ver boven het wateroppervlak uitsteekt.  Bangelijk !

Za 28 - Zo 29 september - Fun Dive @ NaturaGart Ibbenburen (D)

Duikersparadijs NaturaGart - één van de grootste kunstmatig aangelegde duikbassins ter wereld - heeft het allemaal: avontuur, spektakel, spanning en mysterie.  Ons duikers wacht een 1,2 km lang parcours vol schitterende steenformaties, vervallen ruïnes, donkere grotten, eindeloze gangenstelsels, verzonken tempels, antieke scheepswrakken en… meterslange steuren. Een bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. En aangezien het duikpark onderdeel is van een groot tuin- en waterpark met aquaria, wandelpaden, terrassen, restaurants, een klimbos en zoveel meer … is er ook heel wat te beleven voor niet-duikers en kids.  

Seizoensafsluiter @ ???

Wanneer de dagen langzaam maar zeker wat korter worden en het buitenwaterseizoen op z'n einde loopt, gaan we d'er met z'n allen en naar goede gewoonte nog eens een goei lap op geven. Waar we naartoe trekken en wat we voor jullie in petto hebben, houden we nog even voor ons, maar weet dat team ScubaLife alle registers opentrekt om duikseizoen 2024 uit te wuiven met een 'specialleke', een adventure duik om U tegen te zeggen. Wij zijn er van overtuigd dat de seizoenafsluiter 2024 een onuitwisbare indruk zal nalaten. Be prepared, you will have to !!